keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Aito mutakakku

Täsä ihan oikean mutakakun ohje joka tehdään suklaasta ja kuuluu olla keskeltä löysää niin sanottu raakaa.
Tämä maistuu kaikille myös perheen pienimmille. 

200g Voita
200g Tummaa suklaata
4  Kananmunaa
2 dl Sokeria
2 tl Vaniliinisokeria
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl  Leivinjauhetta

Voitele piirakkavuoka.
Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa ja jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtynyt voi/ suklaa seos varovasti joukkoon tasaiseksi sekoittaen. Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniliinisokeri yhteen ja lisää taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista uunin 225 asteessa keskitasolla noin 10-15 min,
paistamista kannattaa tarkkailla ettei pääse pinta palamaan, koska uunit toimivat eri tavalla, hyvänä apurina voi laittaa leivinpaperin pala päälle se estää pinnan palamisen mutta kuuluu kakun olla keskeltä löysä :)

Tarjoa Kermavaahdon tai vanilijajäätelön kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti