maanantai 6. tammikuuta 2014

Terveelliset mausteet ja suolat


                  TUISAN TERVEPÖYTÄ MAUSTEET 3,90 KPL SAAT TILATTUA KAUTTANI.
                                                Lisäaineeton, hyvät aromit, terveellisempi.
                  Kuusi erillaista maustesuolaa:
                  Aromisuola, Hot Shot - Suola, Sitruunapippurisuola, Tomattisuola, 
Yrttisuola, Valkosipulisuola
                                         


Hienosuola
Karkeasuola
                                             Sekä ruokasuolat hintaan 6,90 1kg pussi


Suolojen erot
Luonnonsuola on väriltään harmahtavaa tai punertavaa johtuen sen sisältämistä mineraaleista. Se on myös kosteahkoa ja paakkuista. Kristallisuolassa on natriumin ja kloridin lisäksi useita kymmeniä alkuaineita* jotka säätelevät mineraaliaineenvaihduntaamme sekä ylläpitävät sähkövirran kulkua kehossamme. Nämä samat alkuaineet löytyvät myös elimistöstämme, sillä veremme ja solunesteemme on meriveden kaltainen, mutta miedompi suolaliuos. Myös kohdun lapsivesi on täydellinen 37 Cº lämpöinen suolaliuos, jossa sikiö kehittyy alkiosta. Kristallisuola-vesiliuos eli ”sole” sisältää lapsiveden tavoin kaiken tarpeellisen energian ja mineraalit elämän muodostumiseen. *)mm. magnesium-, kalsium-, kalium-, mangaani-, ja fosforisuoloja, kromia, kuparia, fluoria, jodia, rautaa, molybdeenia, seleeniä ja piitä
Kristallisuolan ravintosisällön lähde:
Dr med. Barbara Hendel, Peter Ferreira: Water and salt, The essence of life. Certificate of the Analysis of the original Himalayan Crystal Salt Institute of Biophysical Research, Las Vegas, Nevada, USA, June 2001


Yleisesti käytetty ruokasuola on erittäin karsittu versio luonnonsuolasta ja sisältää pääosin vain natriumia sekä kloridia, sillä teollistumisen myötä 82:a muuta alkuainetta alettiin pitää jäänteinä. Erotetut mineraalit myydäänkin erikseen kalliilla hinnalla eteenpäin. Puhtaana natriumkloridina suolaa ei esiinny lainkaan luonnossa. Käsittelemättömiin luonnonsuoloihin verrattuna ruokasuolassa on kitkerämpi ja terävämpi maku. Ruokasuolaan lisätään jodia sekä paakkuuntumisenestoaineita joiden tarkoitus on estää ruokasuolaa sekoittumasta veteen jotta se pysyisi irrallisena. Tämän vuoksi ruokasuola ei sekoitu nesteeseen kunnolla myöskään kehossamme, eivätkä
natrium ja kloridi voi siten suorittaa tärkeitä tehtäviään. Vuori-, kivi-, järvi- ja merisuoloja on useita erilaisia maailmalla riippuen esiintymispaikasta. Karkeus, kiteiden muoto ja väri vaihtelevat mineraalien suhteiden mukaan. Näitä myydään joko natriumkloridiksi puhdistettuna ruokasuolana tai sellaisenaan ”gastronomisina” suoloina, jolloin ne sisältävät hieman muita mineraaleja. Niiden mineraalipitoisuudet eivät kuitenkaan ole yhtä korkeita kuin kristallisuolassa, ja merisuola sisältää lisäksi usein haitallisia saasteita sekä raskasmetalleja.

 Mineraalisuolassa noin puolet natriumista on korvattu kaliumilla ja magnesiumilla, joilla on voimakas suojavaikutus verenpaineeseen, sydämeen ja verisuoniin ja ne myös aktivoivat munuaisen toimintaa tehostaen natriumin poistumista. Mineraalisuolaa annostellaan saman verran kuin ruokasuolaa ja näin natriumin sekä kloridin saanti jää
ruokasuolaa vähäisemmäksi. Mineraalisuola ei kuitenkaan sisällä kristallisuolaan verrattuna mitään muita olennaisia mineraaleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti