torstai 2. tammikuuta 2014

Suklavanilijapiirakka

Pohja:

2 munaa
3 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
2 tl leivinhauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2-3 tippaa vanilija-aromia
2 dl maitoa

Kuorrutus:

5 rkl kuumaa kahvijuomaa
5 rkl voita
3 1/2 dl tomusokeri
2 tl vanisiinisokeria
3 rkl kaakojauhetta

- Voitele piirasvuoka joka on halkaisialtaan 30 cm.
- sulata margariini.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi lisää sulatettu margariini ja vatkaa vielä hetki.
- Sekoita kuivat aineet keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakojauhe ja vaniliinisokeri ja       vanilija-aromi
  ja lisää jeuhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan, vatkaa varovasti.
- Levitä taikina voidetulle piirasvuolle tasiseksi ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 25  minuuttia, voit tarkistaa tikulla kypsyvyyttä.
- Kuun piirakan pohja on valmis ota se jäähtymään ja tee kuorrutus:
 Sulata kuuman kahvin joukkoon voi ja lisää vaniliinisokeria ja tomusokeeria sekä kaakao  sihdin läpi tekoita tasaiseksi massaksi ja levitä hiukan jäähtyneen piirakan pinnalle ja  koristele suklaalastuilla tai nompparelleilla. Hiukan saman tyyppinen kuin mokkaruudut.
                                                     Anna jähmettyä ja tarjoile :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti